صوابع زينب |
كوب ونص سميد
نص كوب دقيق
ربع كوب زيت
معلقة صغيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
نص معلقة صغيرة فانيليا
معلقة كبيرة لبن بودر
ماء دافئ للعجن(حوالي ثلث كوب او حسب العجن)
زيت للقلي
شربات تقيل بارد
الطريقة:
نزوب السكر والخميرة في ماء دافئ
نخلط المكونات الجافة مع بعض ونضيفلها الفزيت ونعجنها بيه
نبتدي نضيف خليط الميه ونعجن واذا احتاجت مية كمان نزود لحد اما يبقى عندنا عجينة متماسكة ومش بتلزق في اليد
نترك العجينة لمدة ساعة حتى تختمر
نلف العجينة على شكل اسطوانة طويلة بقطر 2سم تقريبا
باستخدام السكينة نقطعها بسمك سم
ناخد كل قطعة ونمشيها على المبشرة عشان تاخد شكل الاخرام بتاعة المبشرة
نقليها في زيت ساخن ونخرجها على طول على الشربات البارد
نزوب السكر والخميرة في ماء دافئ
نخلط المكونات الجافة مع بعض ونضيفلها الفزيت ونعجنها بيه
نبتدي نضيف خليط الميه ونعجن واذا احتاجت مية كمان نزود لحد اما يبقى عندنا عجينة متماسكة ومش بتلزق في اليد
نترك العجينة لمدة ساعة حتى تختمر
نلف العجينة على شكل اسطوانة طويلة بقطر 2سم تقريبا
باستخدام السكينة نقطعها بسمك سم
ناخد كل قطعة ونمشيها على المبشرة عشان تاخد شكل الاخرام بتاعة المبشرة
نقليها في زيت ساخن ونخرجها على طول على الشربات البارد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق